Poljoprivredno zemljište, Gornje Prilišće, 85 415 m2

Poljoprivredno zemljište, Gornje Prilišće, 85 415 m2

72,416.00 €

Gornje Prilišće, Hrvatska
 • Šifra objekta:
  PPZ-01/21
 • Grad:
  Karlovačka županija
 • Naselje:
  Netretić, Gornje Prilišće
 • Namjena:
  poljoprivredno zemljište
 • Dozvole:
  Vlasnički list

View on map / Neighborhood

Description

Prodaje se poljoprivredno zemljište u više čestica ukupne površine 85 415 m2 na lokaciji Gornje Prilišće (Netretić) u Karlovačkoj županiji!
Zemljište nije spojeno u jednu cjelinu. Naime, radi se o više odvojenih parcela koje se prodaju sve zajedno.
Prilišće se sastoji od tri sela: Donje Prilišće, Srednje Prilišće i Gornje Prilišće. Nalazi se u općini Netretić u Karlovačkoj županiji. Sva tri sela smještena su na cesti Lujzijani, uz rijeku Kupu, pa tako pripadaju u Prikuplje.
Prilišće se nalazi na povijesnoj cesti Lujzijani, zadnja dva stoljeća najvažnijoj prometnici prema moru. Udaljeno je od Karlovca 21 km, a od Rijeke 110 km.
Za odlazak u Karlovac (Zagreb) mještani više koriste cestu preko Vukove Gorice, Jarčeg Polja i Duga Rese, oko 24 km.
Izgradnjom započetog čvora Novigrad, Prilišće dobiva ulaz na autoput Zagreb – Rijeka, odn. Zagreb – Split, udaljen svega 3 km. Za sada, najbliži ulaz na autoput je u Bosiljevu.
Zemljište je plodno pa se može uzgajati razne kulture tipične za to podneblje. U zimskim danima snježni pokrivač daje posebnu čar i užitak boravka. Brojni šumski putevi, male rijeke i skriveni izvori potiču na istraživanje.
Izvor rijeke Mrežnice udaljen je 7 km, a do Slunja i slapova Rastoke je nešto manje od 20 km, te isto toliko do Nacionalnog parka Plitvička jezera.
Lokacija je idealna za bijeg od većih gradova, buke i gužve, te uživanje u miru u skladu s prirodom.